Concret, dacă în decurs de un an, România nu s-a opus acestui amendament - și n-a făcut-o -, prevederea a intrat în vigoare în toate statele semnatare, susţin reprezentanţii ONU.

„În acord cu articolul 49 (2) al Convenției asupra Traficului Rutier (Viena, 8 noiembrie 1968), amendamentul propus pentru paragraful 1 al anexei 2 a Convenției a intrat în vigoare pentru toate părțile semnatare la data de 19 septembrie 2016”, a declarat pentru Digi24 purtătorul de cuvânt al ONU.

Acest răspuns pune şi mai mult sub semnul întrebării decizia poliţiştilor de la Bucureşti de a-l sancţiona pe şofer în baza Convenţiei de la Viena, ratificată de România în 1980. Textul inițial prevedea că șoferii trebuie să aibă cel puțin o cifră în componența numărului de înmatriculare. Numai că această convenție e suferit unele modificări în 2016, în urma unui amendament depus de Belgia, care recunoaște dreptul șoferilor de a avea numere de înmatriculare formate exclusiv din litere. Practic, ONU spune că dacă România nu și-a exprimat în decurs de un an împotrivirea față de acest amendament, el a intrat în vigoare în mod tacit.


Preluare: Digi 24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și