”Inamicul formează şi deplasează rezerve strategice la frontierele noastre”, a declarat Statul Major al armatei ucrainene în buletinul său informativ cotidian. Acesta precizează că sunt aşteptate noi atacuri la Harkov, Sumî şi în suburbia Brovari a capitalei Kiev.

Potrivit Reuters, televiziunea ucraineană de stat a relatat că cel puţin o persoană a fost ucisă şi trei au fost rănite când un obuz a lovit o clădire rezidenţială luni dimineaţa în Kiev. La rândul său, consilierul Ministerului de Interne ucrainean, Anton Gheraşcenko, doi oameni au fost ucişi şi trei au fost spitalizaţi.

Ucrainenii au acuzat că forţele ruse distrug infrastructura fixă civilă şi militară din ţară, încălcând dreptul umanitar internaţional.

În regiunea Lugansk, din estul Ucrainei, trupele ruse se concentrau în special pe avansarea către Severodoneţk, potrivit Statului Major al armatei ucrainene.

În oraşele Topolske şi Şpakivka, din regiunea Harkov, forţele ruse au înregistrat pierderi.

În paralel, continuă eforturile diplomatice. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că un obiectiv esenţial al negocierilor este să se ajungă la o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin.

”Delegaţia noastră are o sarcină clară - să facă totul pentru a avea loc o întâlnire între preşedinţi”, a spus Zelenski într-un mesaj video dat difuzat luni.

Duminică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a exclus posibilitatea unei întâlniri Putin-Zelenski.

Negociatorii ucraineni şi ruşi ar urma să aibă luni o rundă de discuţii online.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și