Luna august. Oraşul Beclean. Un tânăr se apropie de o maşină parcată lângă o sală de jocuri, stropeşte parbrizul cu un lichid inflamator, după care fuge. Piromanul nu e singur, ci are un complice.

Alex Prunean, reporter Observator: Maşina incendiată era parcată pe acest loc din centrul Becleanului, practic în cea mai aglomerată zonă din oraş. Fără să ţină cont că strada este împânzită de camere video, în timp ce unul stătea de pază, celălalt a venit până aici cu sticla de benzină în mână şi, la adăpostul întunericului, a acţionat fără nicio reţinere.

Un scenariu ca un deja vu. Cu zece zile înainte, maşina mai fusese incendiată în acelaşi loc, în acelaşi mod, aparent de aceeaşi persoană. Atunci a ars doar parţial.

Cine sunt piromanii profesioniști din Bistrița-Năsăud
În spatele incendierii cu repetiţie sunt doi tineri de 24 si 27 de ani, care au acţionat la comandă. Mai exact, cei doi au fost plătiţi cu 10.000 lei de un bărbat din Beclean, pentru a-i incendia maşina unui om de afaceri în semn de ameninţare. Piromanii aveau deja experienţă. În luna iulie ar mai fi dat foc unui autoturism, în Bistriţa, tot contra-cost.

Suspectul de 27 de ani are un apartament lângă Bistriţa, dar vecinii nu l-au mai văzut de un an. Complicele lui este din localitatea Dumitra. Cei doi tineri lucrau împreună. Făceau cruci la firma pe care o are tatăl celui de 27 de ani. În timpul liber, aveau alte specializări, spun poliţiştii, printre care şi furturi.

Crina Sârb, IPJ Bistriţa: În aprilie 2019, aceştia ar fi sustras bani şi bunuri din locuinţa unei femei din Bistriţa, prejudiciul estimat fiind de 356.000 de lei.

Mai exact, ar fi jefuit-o chiar pe mătuşa tânărului de 27 de ani. Piromanii, dar şi cel care i-a plătit, sunt acum în arest. Iubita tânărului de 27 de ani este şi ea sub control judiciar. Când suspectul era arestat pentru altă faptă, femeia de 39 de ani a reuşit să-i strecoare două telefoane în celulă.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și