În opinia lui Burleanu, numai un om din afara actualului sistem poate reforma cu succes Federaţia Română de Fotbal.

„FRF este, în momentul de faţă, asemenea unui Oltchim al sportului românesc, este subevaluată, subdezvoltată, căpuşată, prost administrată. Dacă ar fi să fac o comparaţie între dl Constantin Roibu şi dl Mircea Sandu, am vedea că asemănările sunt multiple. FRF se află undeva la polul opus unui management performant pe care ni l-am dorit cu toţii în vârful unei organizaţii de top. Fotbalul nu aparţine nici lui Mircea Sandu, nici lui Dumitru Dragomir, nici conducerii sau selecţionerului, ne aparţine nouă tuturor. Orice instituţie performantă ar face apel la nişte obiective care ţin de o bună organizare. La nivelul FRF vedem în schimb adoptarea acestui concept, pe care îl definesc prin şefie. Şi anume nişte decizii autoritare, discreţionare, ale unei persoane care doreşte doar acapararea puterii şi menţinerea în aceste structuri”, a declarat Burleanu pentru AGERPRES.

El susţine că Gică Popescu, şi el candidat la şefia FRF, nu are profilul moral pentru a ocupa acest post şi este lipsit de credibilitate.

„În acest gând sunt motivat şi de o altă situaţie incredibilă pe care o regăsim în jurul nostru, în care să vedem oameni de fotbal închişi, oameni de fotbal anchetaţi penal, oameni de fotbal urmăriţi pentru spălare de bani şi escrocherie şi aici fac referire chiar la unul dintre candidaţii la preşedinţia FRF. O situaţie incredibilă în ceea ce îl priveşte pe dl Gheorghe Popescu. Înainte de toate, fotbalul românesc are nevoie de alte principii şi de alte valori. Nici dl Gheorghe Popescu şi nici dl Mircea Sandu nu au capacitatea să proiecteze viitorul fotbalului românesc. Şi aici mă refer în primul rând la încredere.

Ce încredere ai putea să ai în cineva care deja şi-a falimentat propriile afaceri, ce încredere poţi să ai în cineva care este urmărit penal pentru spălare de bani, într-un fenomen pe care urmează să îl conduci. Nu vreau să îl atac pe dl Gheorghe Popescu, dar una este convocarea la echipa naţională şi alta este convocarea la managementul celor pricepuţi în a conduce federaţia. Una e una, alta e alta. Nu ştiu dacă ni-l putem imagina pe Messi, care de mâine să conducă în poziţia de preşedinte pe Barcelona”, a adăugat Răzvan Burleanu.

Preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România analizează în continuare implicarea sa în cursa alegerilor pentru preşedinţia FRF: „Nu vreau să se înţeleagă că mi-am asumat această candidatură. Anunţarea unei candidaturi pentru o asemenea poziţie, de preşedinte al FRF, este un element de maximă responsabilitate şi nu este doar o anunţare a unei intenţii. De aceea, fiecare pas trebuie să fie bine calculat şi o anunţare a acestei candidaturi în mod sigur va fi însoţită de un program de guvernare a fotbalului românesc”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și