Sighet247 vă oferă un nou desert gustos și foarte sănătos, așa cum v-am obișnuit și până acum.Desertul zilei se numește Prăjitură 2 în 1.

Ingrendiente:
Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 1 plic de zahăe vanilat, 2 linguri de cacao.
Pentru crema de nuci: 100 g unt, 100 g nuci, 200 ml lapte, 1 lingură zahăr, 1 lingură rom, 1 lingură făină, 1 pumn stafide inmuiate în rom.
Pentru crema de ciocolată: 200 ml lapte, 1 ou, 1 lingură zahăr, 100 g unt, 1 lingură făină, 2 linguri cacao.
Pentru glazură: 300 ml frișcă, 100 ml lapte, 1 lingură rom, 100 g zahăr, 2 lnguri cacao.

Mod de preparare: Ungi cu unt și tapetezi cu făină 2 tăvi și încălzești cuptorul.Faci 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao, bați bine gălbenușurile cu zahărul, apoi adaugi făina, iar apoi bați bine albușurile și le adaugi în compoziție. O împarți în 2, întru-na adaugi 2 linguri de cacao, iar în cealaltă 2 linguri de vanilie.Torni compozițiile în câte o tavă și le pui la cuptor circa 40 de minute.Scoți pe un grătar și le lași la răcit.

Pentru crema de nuci amesteci nucile măcinate cu unt, lapte, zahăr, făină și rom, pui la foc mic să fiarbă. O lași la răcit, apoi o întinzi pe unul din blaturi, presari stafidele și acoperi cu celălalt blat.
Pentru crema de ciocolată amesteci laptele, oul bătut, untul, făina, zahărul și cacao.Pui la foc mic și amesteci încontinuu până se îngroașă. Lași să se răcească puțin apoi o întinzi pe suprafața prăjiturii și-o pui la rece.

Vă dorim poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și