Dacă prima dată de vină au fost lucrările suplimentare apărute şi de care nu se ştia nimic când oamenii s-au apucat de modernizat porţiunea muntoasă din DN 18, de data aceasta, susţine reprezentantul Guvernului în teritoriu, de vină pentru nerespectarea termenului în cauză au fost ploile căzute în weekendul trecut, care nu au permis drumarilor să lucreze.

“Nu se va redeschide în 1 octombrie. O întârziere de două sau trei zile. Asta din cauza vremii pe care am străbătut-o de Sărbătoarea Castanelor, trei zile de condiţii în care nu s-a putut pune niciun fel de asfalt. Când a fost vreme bună, s-a lucrat la capacitate maximă. Gutâiul se va redeschide săptămâna viitoare. Până nu se fac cei 12 km ca să fie în condiţii de siguranţă, nici nu discutăm. Până atunci însă, accesul către Sighet este foarte bun pe ruta Cavnic.

Problema care se pune e a celor care sunt transportatorii de mare tonaj. Pentru ei este disconfortul cel mai mare, dar pentru restul maramureşenilor nu este o problemă. Accesul pe Groşii Ţibleşului, pe Botiza pentru Valea Izei spre Bocicoiel şi de aici pe Valea Vişeului cred că sunt rute care se pot folosi de şoferi fără probleme”, a declarat prefectul Anton Rohian.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și