Locuitorii din Dragomirești au decis, prin vot, în Duminica Floriilor, că nu mai vor să fie orășeni. Pentru a fi declarat valid referendumul, 30% din numărul total de persoane cu drept de vot trebuiau să se prezinte la urne. Pentru validarea referendumului, era necesar să spună DA 654 de persoane dintre cele cu drept de vot.Primarul Vasile Cosor a declarat că din cele 871 de persoane care s-au prezentat la vot, 826 au spus DA revenirii localității la statutul de comună, 44 au spus NU, iar un vot a fost declarat nul.
„Am avut o prezență la vot de 33%, 98% din cei care s-au prezentat la vot fiind de acord cu revenirea localității la rang de comună. Am fost la Prefectură să depunem toate hârtiile și de aici vor fi alte demersuri de făcut. Noi am avut 2.617 persoane cu drept de vot”, a spus Cosor.
Din datele primite de la Prefectura Maramureș, știm că, în total, au fost tipărite 3.000 de buletine de vot, dintre care 2.129 au rămas neîntrebuințate. Nu au fost înregistrate niciun fel de contestații. „În baza Legii nr. 332/2004, comuna Dragomirești a fost declarată oraș. Prin validarea referendumului din data de 24 aprilie 2016, cetățenii și-au exprimat opțiunea în vederea revenirii la rangul de comună.
Procedura în vederea trecerii la rangul de comună presupune inițierea unui proiect de lege și adoptarea legii în Parlamentul României. Instituția Prefectului Județul Maramureș va oferi în continuare sprijin și consiliere autorităților administrației publice locale din orașul Dragomirești în această problemă”, a declarat prefectul Sebastian Lupuț.
Preluare: InfoMM.ro