REGELE MIHAI se află în stare foarte gravă. Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă de la tron, în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României.

Avocatul Casei Regale dl Andrew Popper a transmis o declaratie in care comunică faptul că Majestatea Sa regele Mihai l se află in stare foarte gravă. Regele Mihai – a declarat dl Andrew Popper – a suferit recent o operție fiind operat de carcinom leucemic, si a fost diagnosticat cu leucemie aflată în stare de metastază. Avind in vedere acest diagnostic, Majestatea Sa regele Mihai l a cerut membrilor Consiliului de Coroană să dea sfatul lor custodelui Coroanei Regale Alteța Sa regală principesa Margareta.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: “carcinomepidermoid metastazant”şi “leucemie cronică”. Atribuțiile Coroanei Regale au fost preluate de Alteța Sa regală principesa Margareta.

Regele Mihai I l-a numit în 2006 sef al Casei Regele pe Andrew Popper, cel care a negociat cu autoritatile romane problema retrocedarii castelelor Peles si Pelisor. Potrivit Biroului de presa al Casei Regale, Andrew Popper isi va exercita calitatea de sef al Casei Regale incepand din 10 mai si va purta titulatura de "Seful Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I".

MESAJUL REGELUI MIHAI, transmis pe 1 martie Consiliului Regal

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern.

Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice.

Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei.”


Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere.

Familia Regală a făcut apel la discreție, deoarece în perioada următoare Regele va începe un tratament complex și de durată.

În acest moment, Regele Mihai se află sub supravegherea medicilor elvețieni. Regele Mihai I are 94 de ani, până acum nu a mai suferit intervenții medicale sau boli de care să fi știut.


Preluare: RomaniaTV.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și