Cu o slujba de Te-Deum a debutat, astazi, Conferinta Preoteasca din Protopopiatul Baia Mare, care s-a desfasurat la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime”. Lucrarile conferintei au fost conduse de catre PS Iustin Sigheteanul, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului. La conferinta au participat cei 127 de slujitori ai alterelor din zona municipiului maramuresean.

„Pentru preotii din Protopopiatul Baia Mare, ziua de astazi este o zi de aleasa bucurie, deoarece, iata, dupa marele praznic al Invierii Mantuitorului nostru Iisus Hristos, praznicul bucuriei, praznicul luminii, toti preotii din cadrul Protopopiatului Baia Mare s-au intrunit la Catedrala Ortodoxa, catedrala eparhiala, pentru a sustine conferinta de primavara. Tema de astazi si aceasta conferinta sunt importante pentru noi si pentru biserica noastra, deoarece anul acesta e anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena, cand se implinesc 1.700 de ani de la punerea in libertate a religiei crestine”, a punctat preotul protopop de Baia Mare, Fabian Coroian.

Astazi a avut loc prima conferinta dintr-un sir de opt astfel de intalniri, organizate la nivelul judetelor Maramures si Satu Mare.

„Astfel de conferinte, cu aceasta tema, au loc in toate cele opt protopopiate ale episcopiei Maramuresului si Satmarului. Au inceput de azi, cu Baia Mare, care e protopopiatul unde-si are locul resedinta eparhiala. In zilele urmatoare vor avea loc conferinte pe aceasta tema cu preotii din celelalte protopopiate”, a mai spus preotul Fabian Coroian.

Conform statutului de organizare si functionare al Bisericii Ortodoxe Romane, la nivelul intregii patriarhii, in fiecare an, se organizeaza doua conferinte preotesti semestriale, in cadrul carora sunt tratate teme elaborate si propuse de Cancelaria Sfantul Sinod.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și