Joi, Relu Fenechiu a făcut public un documet cu informaţii pe care le consideră relevante. El susţine că, din analizarea probelor aflate la dosarul cauzei, rezultă contrariul celor reţinute în rechizitoriul procurorilor.

Relu Fenechiu a cerut o expertiză contabilă care ar fi demonstrat faptul că "produsele achizitionate de SISEE Electrica Moldova de la EUROPLUS şi FENE GRUP au fost revândute şi nu se poate vorbi de producerea vreunui prejudiciu". Mai mult decât atât, ministrul susţine că "înscrisurile din dosarul de urmarire penală sunt incomplete". Tot el spune că "nici Garda Financiară şi nici Parchetul nu au făcut demersuri pentru a completa evidentele lipsuri, dar au tras concluzii cu valoare de "adevăr"".

Pe data de 4 iulie, magistraţii au respins toate probele aduse de avocaţii lui Fenechiu şi ai celorlalţi inculpaţi. Tot atunci, procurorul de caz a cerut instanţei supreme ca Relu Fenechiu, împreună cu ceilalţi inculpaţi, să primească pedeapsa maximă cu închisoarea de 15 ani. La ieşirea din sala de judecată, Relu Fenechiu a declarat că, în cazul unei condamnări, va demisiona.

În dosarul "Transformatorul", Relu Fenechiu este acuzat că, prin intermediul firmelor sale, ar fi vândut zeci de transformatoare vechi către Electrica Moldova, la un preţ supraevaluat. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul în acest caz este de peste şase milioane de lei. Pe lângă ministrul Transporturilor, în acelaşi dosar mai sunt cercetaţi trei directori de la Electrica.

Decizia instanţei nu este definitivă.


Preluare: realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și