Cererea a fost depusă de Renate Weber la Curtea de Apel București, în data de 17 iunie și a primit termen de judecată în data de 2 iulie.

Practic Curtea de Apel București va decide asupra admisibilității contestării în contencios administrativ și fiscal a unei hotărâri a Parlamentului României, însă acțiunea Renatei Weber deschide calea unei acțiuni spre CEDO din cauza lipsei unei căi de atac în plan național, în eventualitatea unei decizii negative la Curtea Constituțională a României.

În cazul Laurei Codruța Kovesi, CEDO a condamnat România susținând că fosta șefă a DNA nu a contestat decretul de revocare al președintelui într-o instanță națională.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă același lucru”.

Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.


Preluare: alephnews.ro

Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și