Social democrații au anunțat că vor ataca decizia la Curtea Constituțională. Partidele din arcul puterii vor să numească un nou Avocat al Poporului până la finalul acestei sesiuni parlamentare. Avocatul Poporului este singurul care poate contesta ordonanțele de urgență ale Guvernului prin atacarea lor la CCR

Ieri, parlamentarii au respins raportul de activitate pe ultimii trei ani ai Avocatului Poporului. Renate Weber spune că respingerea raportului de activitate încalcă Constituția, iar PSD amenință cu plângeri la Comisia Europeană dacă Weber își pierde funcția.

Revocarea diin funcție a Avocatului Poporului a fost susținută de partidele din arcul guvernamental, PNL, UDMR și USR PLUS și vehement contestată de PSD și AUR. Ce i se reproșează lui Renate Weber?

”Încălcarea Constituției și a legilor țării”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, mai spune că până la finalul acestei luni va putea fi numit un alt Avocat al Poporului, fără să avanseze vreun nume. Până acum au fost vehiculate numele lui Flavius Baias din partea PNL și Gyula Fabian – susținut de UDMR.

Social democrații spun că vor ataca decizia la Curtea Constituțională și vor scrie și Comisiei Europene.

Avocatul Poporului este singurul care poate bloca ordonanțele de urgență ale Guvernului prin atacarea lor la Curtea Constituțională

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și