Potrivit acestuia, echipa de voluntari şi preoţi care se află în Vămile Sighetu Marmaţiei, Halmeu şi Petea oferă imediat sprijin femeilor, copiilor şi bătrânilor în funcţie de necesităţile fiecărei persoane.

În cursul zilei de marţi până seara târziu, parohia din comuna Bârsana a cazat 56 de persoane (femei cu copii) şi a asigurat transportul spre Italia pentru 16 ucraineni. De asemenea, 40 de studenţi au fost transportaţi spre Bucureşti cu trenul, costul biletelor fiind suportat de Parohia Bârsana şi Parohia Breb.

La Onceşti, prim implicarea părintelui paroh Ioan Tomoiagă, au fost cazate 45 persoane la două pensiuni: 30 studenţi la medicină în Ucraina, originari din Maroc, şi 7 mame cu copii la alta pensiune, fiind asigurat şi transportul a 8 studenţi spre Bucureşti.

Mănăstirea Petrova a cazat 21 de persoane; Parohia Sighet - Câmpu Negru a cazat 16 persoane; parohiile ortodoxe Mara, Vadul Izei - Şugău şi Strâmtura - Valea Satului au pus la dispoziţie pentru 100 de copii pampers, produse de igienă sanitară, lapte praf şi alte lucruri necesare.

Parohia Ortodoxă "Adormirea Maicii Domnului" din Sighetu Marmaţiei a oferit 200 de sandwich-uri pentru refugiaţi iar Parohia Ortodoxă Bârsana a oferit 650 de sandwich-uri, apă şi fructe.

De asemenea, părinţii Vasile Dunca şi Cosmin Petrovai, slujitori la Parohia Ortodoxă "Sfântul Iosif Mărturisitorul" Sighet VII, au realizat o muncă de voluntariat împărţind mâncare şi alimente pentru persoanele refugiate.

Părintele Vasile Grigor de la parohia din incinta ITPF Sighetu Marmaţiei, cu sprijinul unor persoane, a achiziţionat pampers, lapte praf şi produse sanitare, precum şi bandaje, pansamente şi garouri pentru voluntarii armatei din Ucraina.

Membrii voluntari ai Asociaţiei "Dăruim şi ne dăruim" coordonată de părintele Dan Sidau au selectat alimentele la Sala Polivalentă din Municipiul Sighetu Marmaţiei. De asemenea, tineri din Protopopiatul Sighet (liceeni şi studenţi) fac ture de voluntariat, câte 6 prin rotaţie la un interval de 12 ore.

Totodată, membrii protopopul Oaşului din judeţul Satu Mare au constituit trei depozite de alimente şi materiale sanitare: două în vama Halmeu şi unul la Cantina Socială "Sfânta Sofia" de la sediul parohial din Negreşti-Oaş.

De asemenea, Protopopiatul Ortodox Român Vişeu este implicat în diferite activităţi social-misionare care constau în transportul persoanelor refugiate din Ucraina, dinspre Sighet spre Vama Petea în judeţul Satul Mare şi Baia Mare.

Credincioşii din Parohia Ortodoxă Certeze, Protopopiatul Oaş, au oferit 2.000 perechi de şosete groase noi la Vama Halmeu din judeţul Satu Mare.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și