O zi care este însufleţită doar de asocierea ei cu începutul vieţii şi cu revenirea la ea.

O zi dedicată celor ce înfrumuseţează viaţa şi celor care iubesc şi suferă pentru persoanele pe care le iubesc.

O zi a celor care alină şi care împacă, şi a celor ale căror priviri sunt mai grăitoare decât o mie de cuvinte.

O zi în care bărbaţii, cu dragoste, emoţie şi recunoştinţă, ies din carapace şi transmit mamelor, soţiilor sau iubitelor, fiicelor lor şi altor persoane dragi, cele mai alese gânduri şi urări. Pe care le îmbrăţişează şi le iau în suflet, de care le este dor şi pentru care le este teamă şi cărora vor să le fie mereu alături.

Pentru că femeia este ecoul amintirii primordiale, parfumul primei iubiri, frumuseţea unei poveşti, durerea unui sentiment şi ideea de pasiune, romantismul puşkinian, voluptatea balzaciană şi dragostea din operele lui Cehov.

Apoi, împăcaţi cu femeile din viaţa lor şi cu sine, îşi răsfrâng bucuria asupra prietenelor şi colegelor lor, iar dacă sunt poliţişti, îşi revarsă prea plinul afectiv înspre camaradele lor.

Pentru frumuseţea şi spiritul acestora, pentru încrederea şi implicarea lor, pentru înţelepciune şi sprijin, pentru linişte şi pentru multe altele.
Şi le urează să rămână mereu în inimile celor pe care îi iubesc, le doresc să nu sufere şi să nu fie nevoite să aline, le îndeamnă să se bucure de viaţă, familie şi prieteni în fiecare zi şi le transmit că le sunt recunoscători pentru ceea ce au însemnat până azi, pentru ceea ce sunt astăzi şi pentru ceea ce vor reprezenta.

Apoi se înclină în semn de afecţiune şi respect, iar ceremonia desfăşurată cu prilejul acestei zile la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş ia sfârşit. Totul reintră în normal. Rămâne doar emoţia. Şi afecţiunea, recunoştinţa şi sentimentul că femeile poliţist aparţin acestei unităţi în egală măsură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și