Pentru aceste brioșe, nu folosim deloc ulei. Brioșele cu marcovi au doar 193 de calorii.

INGREDIENTE PENTRU BRIOȘE

-o jumătate de cană de făină
-o jumătate de linguriță de praf de copt
-o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
-o jumătate de linguriță de scorțișoară
-o jumătate de linguriță de ghimbir măcinat
-o jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
-un sfert de linguriță de sare
-2 ouă
-2/3 cești de mere fără zahăr
-sirop de arțar
-2 lingurițe de extract de vanilie
-un sfert de ceașcă de ananas tăiat
-2 căni de morcovi mărunțiți

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-cremă de brânză
-4 linguri de sirop de arțar
-1 linguriță de extract de vanilie
-1 linguriță de scorțișoară

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade. Folosiți forme de copt din hârtie pentru brioșe sau forme din silicon.

2. Într-un castron separat, amestecați ouăle, făina, praful de copt, siropul de arțat și vanilia. Adăugați și ananasul și morcovii.

3. Combinați ingredientele umede și uscate și amestecați până când ajungeți la o pastă fină.

4. Se toarnă din aluat în fiecare formă de brioșă. Lăsați-le la cuptor timp de 22-25 de minute. Încercați să verificați dacă aluatul nu se ia pe scobitoare, atunci înseamnă că e gata.

5. Până când se răcesc brioșele, preparați glazura. Într-un castron mediu, puneți crema de brânză, siropul de arțar, vanilia și scorțișoara și amestecați până obțineți o pastă. Adăugați glazura peste brioșe și le puteți servi.


Preluare: antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și