Există o mulțime de rețete pentru brioșe cu morcov, dar faptul că au această legumă în componența lor nu înseamnă neapărat că sunt și sănătoase. Aceasta, însă, are în componența ei ingredientele perfecte care vă pot asigura un desert echilibrat și care nu va contribui cu nimic la creșterea kilogramelor.
Pentru aceste brioșe, nu folosim deloc ulei. Brioșele cu marcovi au doar 193 de calorii.
INGREDIENTE PENTRU BRIOȘE
-o jumătate de cană de făină
-o jumătate de linguriță de praf de copt
-o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
-o jumătate de linguriță de scorțișoară
-o jumătate de linguriță de ghimbir măcinat
-o jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
-un sfert de linguriță de sare
-2 ouă
-2/3 cești de mere fără zahăr
-sirop de arțar
-2 lingurițe de extract de vanilie
-un sfert de ceașcă de ananas tăiat
-2 căni de morcovi mărunțiți
INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ
-cremă de brânză
-4 linguri de sirop de arțar
-1 linguriță de extract de vanilie
-1 linguriță de scorțișoară
MOD DE PREPARARE
1. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade. Folosiți forme de copt din hârtie pentru brioșe sau forme din silicon.
2. Într-un castron separat, amestecați ouăle, făina, praful de copt, siropul de arțat și vanilia. Adăugați și ananasul și morcovii.
3. Combinați ingredientele umede și uscate și amestecați până când ajungeți la o pastă fină.
4. Se toarnă din aluat în fiecare formă de brioșă. Lăsați-le la cuptor timp de 22-25 de minute. Încercați să verificați dacă aluatul nu se ia pe scobitoare, atunci înseamnă că e gata.
5. Până când se răcesc brioșele, preparați glazura. Într-un castron mediu, puneți crema de brânză, siropul de arțar, vanilia și scorțișoara și amestecați până obțineți o pastă. Adăugați glazura peste brioșe și le puteți servi.
Preluare: antena3.ro