Ingrediente:

mușchiuleț de porc cu coaste (6 coaste)
400g fistic crud
80g pesmet albușurile
2 linguri rozmarin
2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare
piper

Pentru garnitură:

1 țelină albă
4 cartofi mov
2 tije de apio
2 rădăcini de pastarnac
200g morcovi baby
75g unt
sare
piper

Mod de preparare

Masează bine bucată de carne cu sare și o lingură de ulei de măsline. Presară apoi rozmarinul pe aceasta, apoi adaugă sare şi piper. Următorul pas este să introduci carnea în cuptorul încins. Setează temperatura la 150 grade. Se lasă friptura la cuptor timp de de 3 ore, potrivit evz.

Între timp, adaugă fisticul în blender, alături de pesmet, un praf de sare și restul de ulei. Mixează bine până obții o compoziție nisipoasă.

Când carnea s-a făcut, se scoate din cuptor şi se tapetează bine cu fisticul pe toate părţile. Se introduse din nou la cuptor, la o temperatură de 190 de grade C. Se lasă la cuptor până când fisticul începe să se rumeneasca ușor.

Mod de preparare garnitură
În primul rând trebuie să curăţăm şi să spălăm legumele. Taie apoi țelină și pastarnacul în bucăți egale, fierbe-le în apă cu sare și până când sunt bine pătrunse.

Opărește tijele de apoi și morcovii baby.

Fierbe cartofii în coajă, lasă-i să se răcească apoi curată-i și taie-i bucăți potrivite, nici mari, nici mici.

Când toate legumele s-au fiert, scoatele pe platouri separate și lasă-le să se scurgă bine. Trage-le apoi, pe rând, într-o tigaie cu puțîn unt și asezonează-le cu sare și piper după gust.

Servește legumele calde, alături de o porție generoasă de carne.

Pofta buna!


Preluare: romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și