Echipa Sighet 247 a venit cu un nou proiect.De astăzi înainte vom posta regulat câte o rețetă de sezon. Pentru că e și Postul Mare, ne-am gândit să postăm pentru început o rețetă de post.
Rețeta se numește Ciuperci a la greque. Aceasta poate fi servita de 4-6 persoane.Durata de preparare este de 60 de minute.
Ingrendiente ciuperci cu pălăria mare, 1 lămâie, 2 linguri cu ulei de salată, pătrunjel tocat, sare, piper tocat, legume de sezon.
Mod de preparare:
Scoateți cozile ciupercilor, înlăturați partea care a stat în pământ, și le spălați, apoi le tocați mărunt. Spalați pălariile ciupercilor trecând cu mâna peste lamele, apoi le scurgeți.Le puneți în tava aragazului, unsă cu ulei sau unt
Amestecați tocătura de codițe cu pătrunjel tocat, verdeață tocată, sare, piper măcinat și zeamă de lămâie și umpleți pălăriile ciupercilor. Puneți tava la cuptor, lăsați 20 de minute la foc potrivit. Serviți ciupercile calde, cu pâine prăjită, după ce le-ați așezat pe farfurii, înconjurate de legume de sezon.