Ingrediente

2 cepe
2 morcovi
o vanata
o gulie
2 ardei grasi rosii
500 gr ciuperci pleurotus
4-5 rosii
100 ml ulei
2-3 catei de usturoi(optional)
sare
piper
patrunjel verde

Mod de preparare


Toate legumele se spala apoi se toaca fiecare in functie de nevoie.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie in rondele subtiri, gulia, ardeii, rosiile si vanata cubulete.
Se pune ceapa la calit, cand a devenit sticloasa se adauga morcovul rondele, gulia si vanata .
Se calesc cam 5-7 min dupa care adaugam ardeiul gras si ciupercile.
Se condimenteaza cu putina sare si piper si se lasa la fiert pana ce lichidul lasat de ciuperci scade si legumele s-au inmuiat bine.
Daca legumele nu sunt bine patrunse se mai adauga putina apa si se continua fierberea.
Adaugam si rosiile decojite si taiate cubulete si fierbem pana ce scade aproape tot lichidul.
Tocam cateii de usturoi si le dam drumul in tocana.
Presuram putin patrunjel verde si oprim focul.
Se serveste atat calda cat si rece cu paine proaspata!!


Preluare: bucatareselevesele.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și