Ingrediente:

750g cartofi noi
1 galbenus
mustar dijon
ulei
ridichi (cam 5 mari)
ceapa verde (2 cozi)
salata verde
1 lg otet alb
1 lg zahar
75ml iaurt

Mod de preparare
In primul rand spalam cartofii noi si ii punem la fiert in apa cu sare, pana cand se patrund. Dupa ce sunt gata ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Pentru ca au coaja foarte subtire da-le un soc termic imediat dupa ce ii iei de pe foc (intr-un bol cu apa rece si gheata), astfel coaja se va desprinde frecandu-i doar cu un prosop uscat.

In timp ce cartofii se fierb, taie ridichile rondele si marunteste ceapa verde dar si frunzele de salata.

Fa o maioneza dintr-un ou, adauga iaurtul, zaharul, lingura de mustar si otetul alb, dressingul astfel preparat toarna-l peste amestecul de legume si baga la frigider pana cand se racesc cartofii.

Cartofii noi ii vom adauga in salata doar dupa ce s-au racit! Optional puteti adauga frunze proaspete de patrunjel tocat marunt, mi se pare ca gustul de patrunjel innobileaza aroma cartofilor noi.


Preluare: culinar.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și