Fie că vorbim despre micul dejun sau despre o altă masă, acestea sunt câteva idei de preparare a clătitelor.
REȚETĂ 1. Clătite cu cașcaval, spanac și ou prăjit
Ingrediente:
2 căni de lapte
2 ouă
1 cană de făină
1 lingură de unt topit
un vârf de cuțit de sare
Adăugați laptele, ouăle, făina, untul topit și sarea într-un blender. Lăsați-le să se amestece până când aluatul este meted, aproximativ 30 de secunde. Lăsați pasta obținută aproximativ o oră în frigider. Apoi punetiți un sfert de ceașcă de aluat în mijlocul tăvii, la foc mediu. Lăsați-o în jur de 2 minute pe fiecare parte. Puneți apoi cașcaval în centru și lăsați-l să se topească. În final, adăugați spanac și oul ochi în mijloc și e gata.
REȚETĂ 2. Clătite cu ciocolată și banane
Se păstrează rețeta clasică de clatite, iar când sunt gata umpleți-le cu Nutella, biscuiți sfărâmați și banane/căpșuni sau orice fruct vă place mai mult.
REȚETĂ 3. Clătite cu fructe de pădure
Umpleți clătitele cu zmeură sau gem de zmeură și cu cremă de brânză.
REȚETĂ 4. Clătite cu mere și scorțișoară
Și în acest caz se păstrează rețeta clasică de clătite, iar apoi se adaugă mere coapte tăiate mărunt și școrțișoară.
REȚETĂ 5. Clătitele cu glazură de ciocolată
Sunt subțiri, delicioase și perfecte pentru a fi mâncate ca desert sau la micul dejun.
Ingrediente:
2 ouă
1 sfert de cană de făină integrală
3 linguri de pudră de cacao
2 linguri de zahăr granulat
1 vârf de cuțit de sare
1 linguriță de extract de vanilie
2 linguri de unt
3/4 cană de lapte
Se pot servi cu fructe, la alegere.
REȚETĂ 6. Clătite cu șuncă și cașcaval/ brânză/ cremă de brânză
Pot fi servite ca aperitiv sau la micul dejun.
Preluare: antena3.ro