Ingrediente necesare:

- 1 kg de ardei iute roşu (curăţat de seminţe şi tăiat)
- 1 kg de ardei capia (tăiat cubuleţe)
- 1 kg de gogoşari (tătaţi cubuleţe)
- un litru de oţet de 9 grade
- un kilogram de zahăr.

Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe mici, după care într-o cratiţă se amestecă oţetul şi zahărul şi se lasă să fiarbă circa 30 de minute.

Se adaugă ardeiul iute, cel capia şi gogoşarii şi se lasă la fiert la foc mic aproape o oră.

Dulceaţă de ardei iute reţetă: Se aşează dulceaţa în borcane, se învelesc cu o pătură şi se lasă la răcit.

Este delicioasă în combinaţie cu fripturi ori tocăniţe.

Atenţie! Când curataţi ardeii iuţi, folosiţi mănuşi chirurgicate

Beneficiile dulceţii de ardei iute:

Dulceața de ardei iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arterială. Totodată, curata arterele si contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rău sau a trigliceridelor.

Oamenii care consumă des ardei iute sau dulceață de ardei iute au șanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară.

De asemenea, acest produs îți ameliorează sinusurile, stimulează imunitatea, previne ulcerul gastric, îmbunătățește memoria, elimină oboseala, vindecă infecțiile de la nivelul gingiilor și este foarte bun pentru pierderea în greutate.

Potrivit sfatulmedicului.ro, atât dulceața de ardei iute, cât și ardeiul iute au capacitatea de a preveni apariția cancerului.


Preluare: realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și