INGREDIENTE:

5 albusuri

200 g miere

300 g zahar

zeama de lamaie


1 plic zahar vanilat

200 g nuci, migdale, fistic, alune etc.

2 blaturi de napolitana

MOD DE PREPARARE:

Se bat albusurile pana devin spuma. Se pune mierea pe foc, se adauga zaharul si zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se amesteca foarte bine, pana devine o compozitie groasa. Aceasta se toarna peste spuma din albusuri si se pune din nou pe foc, timp de 10 minute, amestecand foarte bine. Cand compozitia a devenit omogena si groasa, se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si nucile taiate bucatele. Totul se pune intre cele doua foi de napolitana si se preseaza foarte bine, pana cand se intareste compozitia. Cand s-a racit putin, nuga se taie in bucati. Pofta buna!


Preluare: a1.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și