Îţi e poftă de un desert delicios şi foarte uşor de făcut? Încearcă să faci nuga perfectă!
INGREDIENTE:
5 albusuri
200 g miere
300 g zahar
zeama de lamaie
1 plic zahar vanilat
200 g nuci, migdale, fistic, alune etc.
2 blaturi de napolitana
MOD DE PREPARARE:
Se bat albusurile pana devin spuma. Se pune mierea pe foc, se adauga zaharul si zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se amesteca foarte bine, pana devine o compozitie groasa. Aceasta se toarna peste spuma din albusuri si se pune din nou pe foc, timp de 10 minute, amestecand foarte bine. Cand compozitia a devenit omogena si groasa, se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si nucile taiate bucatele. Totul se pune intre cele doua foi de napolitana si se preseaza foarte bine, pana cand se intareste compozitia. Cand s-a racit putin, nuga se taie in bucati. Pofta buna!
Preluare: a1.ro