Ingrediente:

- un kg de dovleac pentru plăcintă

- 6-7 linguri de zahăr

- un pachet de foi pentru plăcintă

- 100 ml de ulei

- 50 ml apă

- două linguri de zahăr pudră

- scorţişoară

Mod de preparare:

Se spală și se curată de coajă dovleacul. Se taie în bucăți potrivite, care se rad pe răzătoarea mare sau puteţi folosi robotul de bucătărie, scrie voceatransilvaniei.ro.

Se amestecă cu zahăr, și scorțișoară, și se împarte în două părţi. Se încălzește cuptorul la 180 grade. Se unge cu puțin ulei o tavă sau se pune hârtie de copt. Se pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt umezită și se unge cu ulei.

Folosiți o pensulă de bucătărie sau o lingură. Se stropește foaia cu puțină apă și se așează cea de-a doua foaie. La fel, stropiți-o cu ulei și puțină apă. Procedați la fel și pentru următoarele două foi, după care adăugați jumătate din cantitatea de dovleac ras. Uniformizați. Se așează un alt rând de foi. Prima foaie care vine pusă peste umplutură se stropește doar cu ulei nu și cu apă, pentru că umplutura e destul de zemoasă (de la zahăr).
Urmează apoi celelalte foi, în același mod, stropite fiecare cu ulei și apă. Se întinde cealaltă jumătate de umplutură și se acoperă cu ultimele foi, unse și stropite.

Ultima foaie, cea de deasupra, se unge cu ulei și se presară cu zahăr pudră. Se taie apoi plăcintă cu un cuțit bine ascuțit în cuburi, așa crudă cum e, și se pune în cuptor, pe grătarul din mijloc. Se lasă 35-40 de minute sau până când se rumenește frumos.

Când se scoate din cuptor, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să stea aproximativ 10 minute. Se stropește apoi cu apă rece și se ține acoperită până se răcește complet.


Preluare: realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și