Ouăle umplute sunt, cu siguranță, unul dintre cele mai ingenioase preparate și pot juca rolul unui aperitiv perfect înainte de friptura de miel pe care o așteaptă toți de la masă.
Dacă ați fiert prea multe ouă pentru masa de Paște sau ați rămas fără vopsea, nu uitați că tot timpul aveți opțiunea de a face ouă umplute. Aveți nevoie de doar 30 de minute să preparați o rețetă absolut delicioasă.
Ponturi pentru cele mai bune ouă umplute
Ingrediente (pentru 12 porții):
- 6 ouă mari;
- 2 și ½ linguri de maioneză;
- 2 lingurițe de muștar;
- sare;
- piper negru măcinat;
- paprika;
- pătrunjel tocat mărunt.
Mod de preparare:
Fierbeți ouăle într-o oală, la foc mare. De îndată ce apa dă în clocot, luați oala de pe foc, acoperiți-o, și lăsați-o deoparte timp de 15 minute. Între timp, pregătiți un bol mare cu apă și gheață.
Scoateți ouăle din apă, ciocniți-le puțin de blat, cât să li se crape cojile ușor, și puneți-le în bolul cu gheață timp de cel puțin 1 minut. După ce le-ați scos din apa rece, decojiți-le.
Tăiați ouăle pe jumătate și scoateți gălbenușurile din ele.
Păstrați toate gălbenușurile într-un bol separat, iar la final pisați-le cu o furculiță. Amestecați cu 2 linguri de maioneză și cu muștar, până obțineți o pastă fină. Dacă nu vi se pare suficient de cremoasă, adăugați treptat mai multă maioneză.
Asezonați totul cu sare și piper.
Folosiți o spatulă pentru a transfera umplutura într-o pungă de plastic sau într-un posh. Dacă folosiți o pungă de plastic, puteți să o tăiați la un capăt cu foarfeca.
Umpleți fiecare jumătate de ou cu pasta obținută. Presărați deasupra lor paprika și pătrunjel mărunțit.
Ponturi:
- puteți fierbe ouăle cu o zi înainte și să le țineți la frigider.
- ouăle umplute rămase la masa de Paște pot fi păstrate în frigider până la 3-4 zile.
- puteți adăuga orice ingrediente vă plac în umplutură: bacon, brânză maturată, nuci, pește la conserva etc.
Preluare: stirileprotv.ro