În cadrul evenimentului organizat de revista National Geographic cu ocazia aniversării a 10 ani de prezenţă în România, cei mici pot călători prin sălbăticie şi pot descoperi o lume extraordinară, desprinsă din cărţi.

Toate experienţele vor putea fi imortalizate prin intermediul camerelor foto sau video, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

National Geographic (NG) împlineşte, în luna mai, 10 ani de activitate în România şi 125 de ani de existenţă a ediţiei internaţionale.

Revista National Geographic a luat fiinţă în anul 1888 din iniţiativa unor exploratori şi cercetători cu viziune având ca scop răspândirea cunoştinţelor geografice în rândul publicului larg.

În octombrie 1888 a apărut primul număr National Geographic (NG) - o broşură distribuită celor aproape 200 de membri ai Societăţii. Iar din anul 1896, revista a început să apară lunar şi să fie distribuită la chioşcurile de ziare.

După 125 de ani de existenţă, în care a determinat generaţii întregi să aibă grijă de planetă, revista National Geographic se află în continuare în fruntea educatorilor. Jurnaliştii, fotografii şi editorii NG sunt primii care semnalează marile probleme ale lumii - încălzirea globală, criza petrolului, a alimentelor, a apei, explozia demografică - primii care luptă, prin conştientizare, împotriva despăduririlor, a poluării, a risipei, dar şi a intoleranţei şi discriminării. Cu 7 milioane de exemplare vândute lunar şi o audienţă de 45 de milioane de cititori/lună la nivel global, revista relatează despre "întreaga lume şi tot ceea ce cuprinde ea".

În luna mai 2003, şi-a făcut apariţia pe piaţa media din România ediţia românească National Geographic, apariţie lunară cu o audienţă de 345.000 cititori pe ediţie, potrivit datelor SNA (Studiul Naţional de Audienţă), cititori cu vârste între 18 şi 45 de ani, dintre care 48% bărbaţi şi 52% femei.

Publicaţia a fost lansată de Grupul de presă Sanoma Hearst Romania şi a oferit românilor o viziune ştiinţifică asupra lumii misterioase a naturii, tradiţiilor şi civilizaţiei, având girul celor 100 de milioane de cititori din întreaga lume. Revista este publicată în 20 de limbi şi difuzată în peste 190 de ţări.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și