În sumar găsim și prestigiosul eveniment al Galei Premiilor UZPR pentru anul 2020, concurs ce a avut anul acesta tema „Sens și contrasens în mass-media”, subiect ce a pus în dispută diverse atitudini de presă.
Revista continuă periplul vieții în pandemie, cu articole care ne privesc încă sub tensiunea psihotică a incertitudinii viitorului și a luptei caustice împotriva știrilor false.
Vedem că, în ciuda pandemiei, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România continuă seria parteneriatelor materializate cu succes. Prezente în acest număr de revistă, Asociaţiile Iniţiativa Ecologistă Europeană şi Profamilia au ca scop atragerea cetăţenilor şi în special a tinerilor către actul cultural-educativ. Astfel asistăm la o premieră: UZPR, organizator al Festivalului Internațional al Filmului Ecologist EcoFest România de la Craiova, în anul 2021.
Din mulțimea evenimentelor sub egida UZPR, revista prezintă trei întâlniri de marcă. Seratele „Eminescu, jurnalistul” au ca oaspeți două personalități marcante, savantul de talie mondială Denis Buican și cosmonautul Dumitru Prunariu, la 40 de ani de la singurul zbor al unui român în spațiu. La fel de însemnat, UZPR a propus o amplă dezbatere publică ce a avut ca temă: „23 august 1939, între trecut și actualitate”, organizată la celebrul Han al lui Manuc, acolo unde s-a semnat, în 1812, cedarea Basarabiei către Imperiul țarist.
În paginile de final regăsim inițiativa UZPR de a privi presa prin ochii caricaturiștilor și epigramiștilor, ca un act de creație ce-și poate face ușor loc în sfera publicistică. Nu sunt scăpate din vedere nici ultimele cărți apărute sub Editura UZP.
Și amplă, și densă, se cuvine să punctăm meritele acestui număr în dreptul redactorului-șef al publicației, Daniela Gîfu, secondat de Miron Manega, sub stricta atenție și contribuție a secretarului de redacție, Mădălina Corina Diaconu.

Ovidiu Zanfir / UZPR

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și