La simulare au fost așteptați să participe peste 172.000 de elevi de clasa a XI-a și aproximativ 190.000 de elevi de clasa a XII-a.

Astfel, luni, 2 martie, a avut loc proba la Limba și literatura română, iar marți, 3 martie, elevii aparținând minorităților naționale au susținut proba la Limba și literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului a avut loc pe 4 martie și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării, pe 6 martie.

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educației, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, a explicat ministerul.

Anul trecut, elevii clasei a XII-a au obținut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 53,92% la proba la alegere a profilului.

Situația pentru clasa a XI-a s-a prezentat astfel: la proba de Limba română — 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă — 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) — 36,32%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și