Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, evenimentul reprezintă un moment de referinţă la nivel internaţional, oferind României un important capital de imagine şi oportunitatea de a orienta discuţiile în cel mai înalt for al diplomaţiei multilaterale.

Principalele teme de pe agenda de lucru a noii sesiuni a Adunării Generale se vor concentra pe implementarea unui set de măsuri prin care se va articula legătura dintre umanitate şi mediul înconjurător, o agendă fundamentată pe dezvoltarea continuă şi durabilă, pe transformarea globală pentru toţi şi pe responsabilitatea comună, dar diferenţiată.

Tema sesiunii 68 a Adunării Generale va fi "Agenda de dezvoltare post-2015: definirea cadrului de acţiune".

Preşedintele Adunării Generale şi cei 21 vicepreşedinţi sunt aleşi de statele membre ale Adunării Generale şi îşi exercită mandatul până la încheierea sesiunii pentru care au fost aleşi.

Vicepreşedinţii sunt desemnaţi conform unei scheme prestabilite, pe baza distribuţiei regionale, potrivit căreia Grupului est-european îi revine o poziţie.

România va deţine această funcţie până în luna septembrie 2014 şi, din această poziţie, îl va asista pe preşedintele Adunării Generale în prezidarea reuniunilor, orientarea discuţiilor şi formularea unei părţi a agendei Adunării Generale.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și