A fost nevoie de 200 de persoane care au muncit timp de mai multe ore pentru a desfăşura steagul, care măsoară 349 de metri lungime şi 227 de metri lăţime, de trei ori mai mare decât un teren de fotbal, potrivit unui reprezentant al Guinness World Records. Acesta a pronunţat tricolorul întins la Clinceni drept cel mai mare steag din lume, scriu BBC şi Washington Post, care citează agenţia americană de presă Associated Press.

"Îmi face mare plăcere să recunosc un nou Guinness World Record", a declarat Jack Brockbank după ce a măsurat steagul, felicitând România.

Steagul cu o greutate de cinci tone acoperă o suprafaţă de circa 79.290 de metri pătraţi, detronând Libanul, precedentul deţinător al recordului mondial, menţionează AP.

Lucrătorii s-au luptat cu vântul puternic pentru a ţine steagul întins pe pământ, asigurându-l cu saci de nisip, scriu aceleaşi publicaţii, precum şi The Independent şi Fox News, care citează aceeaşi agenţie de presă.

Crearea steagului a durat săptămâni întregi şi a necesitat 70 de kilometri de aţă, a menţionat Adrian Dragomir, managerul companiei "Fabrica de Steaguri", care a realizat tricolorul.

O fanfară militară a cântat în timpul vizitei premierului Victor Ponta şi a altor miniştri români veniţi la Clinceni pentru a vedea steagul, încheie AP.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și