Vă invităm să dați frâu creativității și viselor voastre în povești desenate și să vă imaginați cum va fi România peste 35 de ani.

Obiectivele noastre vizează conștientizarea tinerilor cu privire la rolul, principiile și valorile UNESCO și DRP, precum și importanța implicării lor în definirea și punerea în aplicare a propriei viziuni privind viitorul omenirii. Scopurile noastre sunt promovarea tinerilor talentați la desen, a celor creativi și prospectivi prin lucrări de benzi desenate și mediatizarea rezultatelor elevilor români la nivel național și internațional.

Domeniile în care UNESCO își organizează activitatea (educație, cultură, științe umaniste, științe ale naturii, informare și comunicare) sunt prioritare pentru politicile naționale din România. Ca atare, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni se alătură acestui eveniment. Credem că cei 65 de ani de diplomație culturală și cooperare intelectuală a UNESCO au adus beneficii României, atât celei de acasă, cât și celei din afara granițelor ei.

Pentru înscrieri vă invităm să accesați următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePPqJiq_tEKtfosL17yTOf8s-t1dsMyft6BsK6sP2zol_M 7g/viewform.

Lucrările pot fi trimise până la data de 10 septembrie 2021 la adresa de e-mail viziune100ro_unesco@cnr-unesco.ro.În urma jurizării planșelor de benzi desenate vor fi selectați 15 elevi din România și 15 elevi români, liceeni de pretutindeni. Lucrările câștigătoare vor fi panotate într-o expoziție publică și vor fi ilustrate într-un album pe care îl vom promova și mediatiza, atât în plan național, cât și internațional.

De asemenea, câștigătorii desemnați pe 15 septembrie 2021, vor fi invitați să participe sâmbătă, 25 septembrie 2021, între orele 10:00 - 12:00 (EEST), la un atelier online susținut de graficianul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, la sediul Teatrului Național din București.Mai multe detalii cu privire la regulamentul de organizare și detaliile tehnice pe care benzile desenate trebuie să le respecte aici - http://dprp.gov.ro/web/concurs-de-benzi-desenate-ro-unesco/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și