În ultimele două vizite ale domnului Iohannis în Maramureș, Ovidiu Nemeș s-a dat peste cap, a făcut tumbe și plecăciuni, pentru a-i fi pe plac neamțului, doar, doar va mai rămâne la șefia partidului în Maramureș. Și se pare că toate aceste eforturi au dat roade pentru Ovidiu Nemeș: a rămas în continuare șef interimar al PNL în Maramureș.

Inițial, vizita lui Klaus Iohannis în Maramureș trebuia să aibă loc sâmbătă, 18 octombrie a.c., însă vizita a fost devansată cu două zile. Nemeș a făcut tot felul de pregătiri pentru marea vizită, inclusiv o chermeză cu lăutari și tot tacâmul ce trebuia să aibă loc la Călinești. Iohannis, neamț la origine și pragmatic din fire, i-a tăiat-o scurt lui Nemeș și astfel toate pregătirile au fost în van.

Sighet 247 a adresat o întrebare oficială în urmă cu o săptămână candidatului Klaus Iohannis prin cadrul biroului său de presă: „Cum explicați faptul că îl susțineți la șefia PNL în Maramureș pe domnul Ovidiu Nemeș, în condițiile în care acesta a fost trimis în judecată de către DNA în două dosare de corupție?”. Evident, nu am primit niciun răspuns.

Chiar dacă este neamț la origine, se pare că domnul Iohannis s-a „românizat”, în sensul că tolerează la șefia PNL în județ o persoană trimisă în judecată pentru fapte de corupție, pentru că astfel își asigură susținerea și logistica necesară în campania electorală în județul Maramureș. Se pare că domnul Iohannis a învățat la perfecție proverbul românesc „Până treci punta, fă-te frate și cu dracu”.

Singura problemă a acestei strategii alese de către domnul Iohannis, de a-l susține pe Nemeș la șefia PNL Maramureș, este că maramureșenii cunosc problemele penale ale primarului sighetean și acesta nu se bucură de o imagine prea bună.

Faptul că domnul Iohannis își asociază imaginea alături de domnul Nemeș nu îl avantajează deloc. După apariția afișelor electorale în care apar unul lângă celălalt atât domnul Klaus Iohannis cât și Ovidiu Nemeș, circulă prin județ o vorbă: în loc de „România lucrului bine făcut”, ar trebui să scrie pe afișe „România lucrului bine FURAT”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și