Fenomenul de bullying este foarte răspândit atât în școlile din România, cât și la nivel mondial. Acesta se referă la agresiunea sau hărțuirea fizică sau verbală, care se repetă pe o anumită perioadă și care implică un dezechilibru al puterii între două persoane. Programul "Spune STOP Bullying-ului! Ce îmi faci tu, îmi face rău!" urmăreşte adoptarea unor mecanisme de prevenire şi intervenţie în diminuarea fenomenului, precum şi învăţarea unor tehnici de schimbare a comportamentelor agresorilor şi de apărare emoţională a celor agresaţi.

Florentina Negrescu, psiholog Școala FDVDR: Încurajarea comunicării, respectiv angajarea elevilor în discuţii de bullying, depre bullying, dezvoltarea empatiei.

Proiectul se adresează şcolilor de stat și private din întreaga țară și constă în activităţi concrete cu profesorii şi elevii.

Adriana Nicolae, director adjunct Școala Gimnazială Herăstrău: Dintotdeauna am apreciat proectele aduse în şcoli de Fundaţia Dan Voiculescu, dar de data acaesta chiar că face ceva mai mult decât concret.

Activitățile se vor desfăşura online, cu grupuri de 25-30 elevi și vor fi structurate în două întâlniri, fiecare ședință având o durată de o oră. Participarea copiilor se va realiza din sala de clasă, în prezența unui cadru didactic desemnat de instituția de învățământ.

Sabina Grosoșiu psiholog Școala FDVDR: Discut cu ei despre ce înseamnă bullying şi ce pot să facă ei pentru a gestiona cât mai bine comportamentele descoperite.

Specialiștii recomandă ca părinții să fie atenți la anumite semne de avertizare care pot indica faptul că cel mic este victima bullying-ului sau, dimpotrivă, că îi agresează pe alți copii. Recunoașterea acestor semne este un prim pas important în luarea măsurilor împotriva bullying-ului, pentru că nu toți copiii care sunt agresați vor solicita ajutor – ci vor suferi în tăcere.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și