Recent, platforma de verificare a istoricului mașinii carVertical a încercat să afle cum variază rata fraudei de kilometraj între țări. Compania a efectuat un studiu de cercetare bazat pe aproape 900.000 de verificări ale istoricului mașinii din anul 2021. Constatările demonstrează prevalența modificării contorului de parcurs. Cu toate acestea, unele dintre celelalte descoperiri vă pot surprinde!

Derularea contorului de parcurs este cea mai frecventă în Europa Centrală și de Est.

Pe baza datelor, se pare că derularea contorului de parcurs este cea mai frecventă în Letonia. Peste 24% dintre vehiculele verificate pe carVertical din această țară aveau contorului de parcurs derulat. Această cifră uimitoare sugerează că 1 din 4 cumpărători de mașini second hand din Letonia se alege cu o mașină pe care escrocii au manipulat-o.

Pe locul doi pentru cea mai mare pondere a fraudelor de kilometraj se află România. 1 din 5 mașini sau aproape 20 la sută din mașinile verificate pe carVertical din România au avut probleme de kilometraj.

Lucrurile nu arată bine nici în celelalte state baltice, Estonia fiind a treia țară cu cea mai mare pondere de mașini second hand cu contorul de parcurs derulat, iar Lituania fiind a patra. Rusia și Ucraina se numără, de asemenea, printre țările cu procent mare de vehicule cu fraude de kilometraj.

Pe de altă parte, situația din unele țări din Europa Centrală și de Sud arată mult mai bine, dar chiar și piețele mai curate conțin încă o mulțime de mașini cu kilometrajul modificat. 1 din 10 mașini second hand verificată pe carVertical în Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Croația și Serbia prezintă fraude de kilometraj. Între timp, ponderea vehiculelor modificate în Polonia și Ungaria a ajuns la 12 și, respectiv, 14%.


Preluare: G4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și