În context, a fost amintită asistența acordată Cubei pentru reconstrucția după uraganele Irma și Maria, precum și trei programe de specializare realizate de RoAid pentru state din această categorie: un program privind reducerea riscului de dezastre și reconstrucție post-dezastre pentru țările CARICOM; un program regional de pregătire pentru combaterea criminalității transfrontaliere și a criminalității cibernetice, în parteneriat cu Ministerul Securității Naționale din Jamaica și un program de pregătire la Institutul Diplomatic Roman (ForeignDiplo2018@IDR), de care au beneficiat 29 de tineri diplomați provenind din Africa Sub-Sahariană și regiunea Caraibelor.
A fost evidențiată, totodată, contribuția României la procesele de reconstrucție post-dezastre din Dominica, Antigua și Barbuda, St. Kitts și Nevis.
Pentru anul 2019, proiectele regionale privind transferul de expertiză în diferite domenii vor continua și se vor diversifica, acestea urmând să devină o carte de vizită pentru România și o confirmare a angajamentului țării noastre față de partenerii din țările insulare mici în curs de dezvoltare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și