Propunerea României la premiile Academiei Americane de Film, anunţată la sfârşitul lunii iulie, este "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer. Filmul a fost distins la începutul anului cu Ursul de Aur la Berlin.

Propunerea Ungariei este filmul "A nagy Füzet" ("The Notebook"), în regia Janosz Szasz.

Academia Americană de Film va anunţa în luna octombrie lista completă a filmelor eligibile pentru nominalizare. Nouă finaliste din zeci de ţări vor fi incluse pe lista scurtă, din care, la mijlocul lunii ianuarie, vor fi alese cele cinci filme nominalizate.

În 2012, un număr record de 71 de ţări şi-au înaintat propuneri către Academia Americană de Film. Câştigătorul ultimei ediţii a premiilor Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină este "Amour", de Michael Haneke.

Propunerea României de anul trecut, "După dealuri", de Cristian Mungiu, a fost selectat pe lista scurtă de nouă filme, însă nu a reuşit să intre printre cele cinci nominalizări finale.

Compania Beta Cinema, care gestionează vânzările internaţionale ale filmului "Poziţia copilului", se află în negocieri pentru încheierea unui acord de distribuire a lungmetrajului regizat de Călin Peter Netzer în Statele Unite ale Americii, a relatat luni publicaţia Variety

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și