Grație unei creșteri economice trimestriale de 1,6%, România este lider în UE, urmată de Letonia (1,2%), Marea Britanie și Ungaria, ambele cu o creștere de 0,8%, Polonia și Bulgaria, ambele cu o creștere de 0,6%. Potrivit Eurostat, ritmul de creștere al economiei zonei euro a încetinit la 0,1% după un avans de 0,3% în trimestrul precedent iar Uniunea Europeană a înregistrat o creștere economică de 0,2%, după o creștere de 0,3% în trimestrul al doilea.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, PIB-ul României a înregistrat o creștere de 4,1%, cea mai mare creștere atât din zona euro cât și din Uniunea Europeană, fiind urmată de Letonia (3,9%), Lituania (2,2%) și Polonia (1,7%). În schimb, economia zonei euro a înregistrat o contracție de 0,4% în ritm anual în timp ce PIB-ul UE a înregistrat un avans de doar 0,1% în perioada iulie-septembrie 2013 comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Datele Eurostat sunt similare cu estimările semnal anunțate joi de Institutul Național Statistică (INS), potrivit cărora economia României a crescut în trimestrul trei din acest an cu 1,6% față de trimestrul doi, iar avansul a fost de 4,1 procente comparativ cu perioada similară din 2012.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și