Un meci de fotbal e doar un meci de fotbal, un spectacol sportiv la care omul paşnic se duce cu gândul să vadă nişte faze care să-i provoace plăcere. Sigur că dacă favoriţii săi înving, atunci împlinirea sufletească e mult mai mare. Se întâmplă însă uneori ca adversarii să fie mai buni. Şi înfrângerile trebuie acceptate cu demnitate. Acum văd că nici egalurile nu mai au statut de non-combat între unele categorii de suporteri(?)…
Site-urile de ştiri preiau declaraţia comentatorului ProTv Ion Alexandru referitoare la “duelul” suporterilor englezi şi ruşi, înainte şi după meciul încheiat la egalitate:
"Dincolo de incidenţele violente de dinaintea meciului, grav este şi faptul că spre finalul meciului din sectorul rus au zburat mai multe petarde. Una dintre ele a ajuns până la mijlocul terenului, a fost aruncată cu un dispozitiv, ceva, pentru că e greu să arunci atât cu mâna goală. Imediat după fluierul final, ruşii au invadat sectorul ocupat de englezi. I-au alergat, le-au luat steagurile de pe gard, iar forţele de ordine au fost depăşite de situaţie, au intervenit foarte greu."
Din informaţia prezentată oricine poate înţelege un singur lucru: englezii sunt buni, ruşii sunt răi, sălbatici, necivilizaţi. De fapt, nu-i tocmai aşa… Englezii sunt prea bine cunoscuţi pentru scandalurile pe care le fac oriunde s-ar duce să-şi susţină echipele favorite, fie naţionala, fie echipele de club. Acum, la Marsilia, au avut înaintea meciului conflicte cu gazdele – civili sau poliţişti.

Apoi să nu uităm că ruşii au fost provocaţi. La deschiderea oficială a meciului Anglia-Rusia, imnul ruşilor nu s-a putut auzi de huiduielile englezilor. În schimb, urarea ca Dumnezeu s-o ocrotească pe Regină s-a auzit foarte clar la televizor, sigur şi în tribună. Se ştie că nu-i este permis niciunui străin să-şi bată joc de însemnele naţionale ale altei ţări. Imnul face parte din cele mai sfinte lucruri pentru oricare locuitor al lumii. E normal, deci, ca ruşii să (re)acţioneze cu atâta violenţă la încheierea partidei. Dacă ar fi stat cuminţi, lăsându-se batjocoriţi în orgoliul lor naţional, dacă ar fi fost nişte momâi paşnice, n-ar fi fost ei!

Nu sunt de accord absolut deloc cu violenţa, în orce domeniu ar apărea. La meciul ăsta, englezii au început, ruşii au terminat. Exact aşa cum a evoluat şi scorul din teren. Doar că aş fi preferat să ştiu că a fost luptă în teren, pace şi armonie în tribune.

Ruşii au avut la ei petarde şi se pare că şi aruncătoare de petarde. Văd pe nişte imagini “de prezentare” că o petardă de 258 de grame are lungimea cam cât un lat de palmă, una de 540gr este cam de lungimea unei palme, iar un pistol artizanal de petarde se poate confecţiona astfel încât să aibă cu aproximaţie lungimea unui antebraţ.

Detalii absolut necesare pentru a mă întreba unde sunt mult trâmbiţatele măsuri antitero cu care se lăudau francezii înainte de Euro2016? Dacă în loc de aruncătoare de petarde erau nişte bombe artizanale, lansate cu maţe cu tot de unii, alţii? Dacă aruncătoarele alea erau Kalashnikov?

Pe omul paşnic, cine-l apără? Doar norocul, se pare! Că de autorităţi, Europa-i plină. Degeaba! Pentru că şi România noastră e parte compunentă a – aşa cum am mai spus-o – adormitului continent, avem şi noi un eveniment demn de “laudă”.

Pasagerii care au venit din Grecia cu avionul la Bucureşti, cu escală la Cluj-Napoca, pe aeroportul Otopeni n-au fost trecuţi prin filtrul vamal, fiind consideraţi că au zburat doar în ţară.
“Astfel, peste o sută de oameni au intrat în ţară fără ca actele lor să fie controlate de poliţiştii de frontieră, aşa cum prevăd procedurile în cazul curselor externe. Reprezentantii politiei de frontiera mai spun că pasagerii au fost oricum verificati printr-un sistem special si nu a existat pericolul ca printre ei să se afle şi persoane periculoase.”
Scrie pe www.Antena3.ro

Dar tot acolo citesc şi un comentariu pe care-l reproduc aici:
Adrian Sararu:„Reprezentantii politiei de frontiera mai spun că pasagerii au fost oricum verificati printr-un sistem special si nu a existat pericolul ca printre ei să se afle şi persoane periculoase." „adik sistem special numit Vrajeala si care functioneaza cel mai bine pe creierele netede.”

Trandafirul şi busuiocul sunt florile naţionale ale Angliei, respectiv Rusiei. Un aruncător de flori când vom putea vedea pe stadioane? Sau atunci forţele de ordine vor fi intransigente?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și