Intreaga poveste a iesit la iveala dupa ce fetele de 16, respectiv de 12 ani si baiatul, in varsta de 14 ani, au ajuns la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei, cu rani care indicau ca au fost batuti cu bestialitate. Autoritatile, care au derulat o ancheta in acest caz, au aratat ca tatal copiilor obisnuieste sa bea in exces si ca era foarte agresiv. Tot ei au mentionat ca mama micutilor abuzati a decedat in urma cu cinci ani si ca de atunci au inceput violentele.

Seful serviciului Abuzuri-Neglijare, Raoul Dromereschi, a mentionat ca s-a facut si o ancheta sociala la domiciliul copiilor, ca urmare a unei sesizari venite de la Primaria Rozavlea si de la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei. El a subliniat faptul ca reprezentantul serviciului pe Maramuresul istoric a confirmat faptul ca tatal a avut “un comportament categoric inadecvat in raport cu obligatiile parintesti”.

“Pe fondul consumului de bauturi alcoolice, manifesta comportamente abuzive atat emotional, cat si fizic. Fapt care a determinat inclusiv fuga de acasa a minorei in varsta de 16 ani. Noi, impreuna cu autoritatile locale si cu reprezentantii politiei am luat act de faptul ca locul minorilor nu este langa cel care ar trebui sa isi exercite dar nu o face obligatiile parintesti”.

Dromereschi a aratat ca s-a incercat mai intai o varianta amiabila pentru scoaterea copiilor din familie si pentru institutirea masurii de plasament. “Parintele s-a opus, motiv pentru care, cu sprijinul Tribunalului Maramures, am demarat procedura de obtinere a ordonantei presedintiale pentru plasamentul in regim de urgenta a celor trei minori. Fapt care s-a si implinit in cursul zilei de miercuri (n.n. 19 iunie). Din acea zi, minorele se afla la Centrul de Primire Urgenta Sighetu Marmatiei iar minorul, la o casa de tip familial din Sighetu Marmatiei, pentru copii cu nevoi speciale”, a completat oficialul DGASPC.

Cea mai mare dintre fete a fost prezenta in camera de consiliu a Tribunalului Maramures, in momentul audierilor, relatand abuzurile la care a fost supusa, impreuna cu fratii ei. Violentele au fost probate si cu ajutorul unor evaluari psihologice facute copiilor. “Consilierea psihologica a celor doua minore va merge inainte, in momentul de fata fiind chiar limitata comunicarea parintelui cu minorele in cauza, tocmai din cauza faptului ca parintele este cel care a abuzat copii” a concluzionat Raoul Dromereschi.

Interventia asistentilor sociali a fost binevenita pentru cei trei frati. Ei vor ramane internati in centrele de plasament pana in momentul in care autoritatile vor gasi o alta solutie pentru a le asigura o viata linistita, fara batai si scandaluri.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și