Președintele CMS Știința Baia Mare, Călin Matei a susținut că partida cu Steaua București ar fi fost mult mai spectaculoasă dacă arbitrul n-ar fi recurs la întreruperi în momente mai puțin justificate, însă până la urma meciul a fost unul deosebit de palpitant.

"Ca de obicei, meciurile cu Steaua sunt meciuri încrâncenate, și am încercat să oferim publicului un meci bun, jucătorii s-au comportat ca atare. Trebuie să spun, deși mie nu-mi stă în fire să caracterizez arbitrajul și o să par ciudat cea ce spun eu: acest meci putea să fie un spectacol mult mai frumos dacă arbitrul Borodea știa să arbitreze. O spun ca reprezentat al echipei câștigătoare; a fracționat jocul, a stricat spectacolul dar nu cu rea intenție, ci pentru că atâta știe. Am un cuvânt în plus față de public aici în Baia Mare, unde avem un public minunat, niște suporteri minunați. Deși a fost joia de Paști au venit pe stadion pentru a fi alături de echipă și e un gest pentru care trebuie să le mulțumesc" a spus Călin Matei.

Acesta a mai punctat faptul că CSM Știința Baia Mare este dominată de starea de spirit a unei mari familii restrânse în jurul ideii de performanță sportivă.

"În Baia Mare, rugbyul este o stare spirit, nu există ierarhii, există doar o familie: familia echipei de rugby. Poate ăsta e unul din secretele noastre care au dus spre aceste performanțe, iar anul acesta se împlinesc șapte ani de când Baia Mare n-a avut nicio înfrângere acasă și sigur în 2014 vom duce tradiția mai departe, unde cel puțin acasă nu vom pierde. Am spus la începutul campionatului că anul acesta suntem hotărâți să luăm titlul, iar cea ce ține de conducerea echipei, consider că ne-am făcut treaba, deși poate mulți în momentul acela n-au crezut, dar se vede acum, iar fiecare meci, jucătorii și antrenorii îl tratează la fel, indiferent cu cine jucăm. Vom fi în priză de mâine (vineri), băieții n-au vacanță de Paști pentru meciul cu Farul", a adăugat Călin Matei.

Președintele CSM Știința Baia Mare a recunoscut că totuși există o nemulțumire, după cele două titluri cedate Timișoarei.

"Există o durere în suflet pentru că performanța obligă la performanță. Pentru noi locul doi n-a fost o performanță, locul doi a fost un pas înapoi", a declarat Călin Matei.

Antrenorul CSM Știința Baia Mare, Eugen Apjok, a spus la rândul său că fost o victorie în termeni ponderați și se putea un pic mai mult.

"Ca diferență de scor, putem spune că a fost un pic mai mult, iar ca diferență de joc, cred că se putea mai mult... E victorie cu punct bonus și felicit jucătorii pentru rezultat, sperăm să eliminăm din greșelile făcute, puteam să jucăm mult mai sigur și mai eficace", a spus Eugen Apjok.

"A fost un meci foarte disputat, Steaua București a făcut un meci foarte bun și țin să-i felicit pentru acest meci. Am reușit și noi să ne îndeplinim obiectivul, adică o victorie cu punct bonus, iar publicului i-am făcut un mic cadou cu ocazia sărbătorilor de Paști", a spus căpitanul CSM Știința Baia Mare, Csaba Gal.

"A fost un meci foarte greu pentru noi, știam că o să fie așa, ținând cont că jucăm în Baia Mare, acasă. Am văzut ce am putut să facem. Asta e, muncim și mergem mai departe. Sunt șapte ani de când n-am câștigat niciun meci aici, dar sperăm că o să se facă mai multe investiții și la noi în echipă, ca să revenim în frunte, acolo unde e locul nostru", a declarat căpitanul echipei Steaua București, Viorel Lucaci.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și