Meciul se anunță unul „de foc”, fiind o confruntare a ambițiilor mari și a orgoliilor rănite, după ce ambele echipe au ratat obiectivul principal pe care și l-au propus pentru acest an, anume câștigarea SuperLigii, care a revenit celor de la RCM Universitatea de Vest Timișoara.

„Militarii au ridicat pentru ultima dată deasupra capului un trofeu în 2009 atunci când au învins Farul adjudecându-și Cupa României, de atunci echipa din Ghencea pierzând de două ori în ultimul act al competiției și de alte două ori în finala campionatului. Ultimele două sezoane au însemnat câte un loc trei în ierarhia competiției interne, roș-albaștrii trebuind să lupte din greu împotriva celor două echipe din provincie, RCM Timișoara respectiv Știința Baia Mare, ambele întărite cu jucători aduși din emisfera de sud”, scrie site-ul SuperLigii citat de AGERPRES.

De altfel, Steaua este singura echipă care nu are „stranieri” în lot și a dat, după RCM Timișoara, cei mai mulți jucători la națională pentru meciurile-test din această lună: Florin Vlaicu, Alexandru Mitu, Viorel Lucaci, Florin Ioniță, Cătălin Dascălu, Ionuț Dumitru, Ciprian Căplescu. Fundașul stelist și al naționalei, Florin Vlaicu, a obținut, la finalul campionatului intern, titlul de cel mai bun marcator al SuperLigii în acest sezon, el reușind nu mai puțin de 201 puncte, la peste 60 de puncte de ocupantul poziției secunde, Michael Wiringi (CSM Știința Baia Mare), care a înscris 138 de puncte. De asemenea, Vlaicu a fost și jucătorul decisiv pentru „stejari” în partidele cu Tonga și Canada, el aducând, din lovituri de penalitate, punctele victoriei. Totodată, Steaua are nu mai puțin de 11 jucători convocați pentru lotul selecționatei „Lupii” București, care reprezintă România în confruntările din AMLIN Challenge Cup, cea de-a doua competiție europeană intercluburi.

Potrivit site-ului SuperLigii, Steaua are în palmares 25 de titluri naționale și 13 Cupe ale României și va încerca sâmbătă să cucerească un nou trofeu după o așteptare de patru ani.

De partea cealaltă, CSM Știința Baia Mare va veni în Ghencea pentru a-și apăra trofeul cucerit anul trecut tot în fața „militarilor”, partida de atunci având loc în Maramureș. „Din această perspectivă se poate spune că va fi o revanșă echitabilă a ediției de anul trecut, când după un joc în care cele două echipe parcă s-au temut una de alta, zimbrii s-au impus cu rezultatul de 9-3, punctele fiind marcate doar din tentative de țintă. Știința Baia Mare este una dintre obișnuitele Cupei României reușind de-a lungul anilor să cucerească de cinci ori trofeul din cele 13 finale disputate”, scrie site-ul competiției interne de rugby.

În finala din 2012 de pe „Lascăr Ghineț”, neozeelandezul Michael Wiringi a marcat toate punctele maramureșenilor din trei lovituri de pedeapsă, Vlaicu înscriind pentru steliști. Și în 2010, CSM Știința Baia Mare a învins Steaua în finala Cupei cu 13-6.

Pentru partidele-test ale României din această toamnă, băimărenii au avut cinci jucători la lotul național: Constantin Pristaviță, Andrei Rădoi, Cristian Diniș, Stephen Hihetah, Csaba Gal. De menționat este și faptul că CSM Știința Baia Mare beneficiază de aportul unor jucători din emisfera sudică: Daniel Clarke (Africa de Sud), Michael Wiringi (Noua Zeelandă), Sean Morrell (Noua Zeelandă), Johannes van Heerden (Africa de Sud), Philip Tuigamala Falamoe (Samoa). Pentru partidele din AMLIN Challenge Cup, maramureșenii au 7 jucători convocați la lotul Bucharest Wolves.

În actuala ediție a Cupei României, Știința Baia Mare a depășit în ordine pe Stejarul Buzău, Farul Constanța și Universitatea Cluj, „studenții” ardeleni fiind singurii care au pus probleme deținătorilor trofeului în semifinala disputată la Gura Humorului și încheiată cu rezultatul de 17-10. Pentru a ajunge să joace cu trofeul pe masă, Steaua a eliminat, la rândul său, pe Lions Arad, fără joc, pe RCM Timișoara în sferturile de finală (23-13) și pe CSM București în semifinale (29-10), atât „zimbrii” cât și „militarii”, dar și bănățenii, disputând partidele în lipsa jucătorilor convocați la echipa națională.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și