Mod de preparare:

Feliile de portocale se pun de seara in sirop cu vanilie pentru a fi dulci si aromate. Din compozitia prezentata obtinem 2 foi de rulada.

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat. Albusurile se pun peste galbenusuri, se adauga faina si se incorporeaza usor. Se pune compozitia pe o hartie de copt cat dimensiunea unei tavi si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt pana capata o tenta aurie. Se pudreaza cu faina si se lasa la rece. Cand s-a racit, se desprinde usor de pe hartie.

Crema diplomat: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale, omogenizam bine. Vasul se pune pe Bain-Marie si amestecam din cand in cand. Cand s-a ingrosat, o luam si o lasam la racit. Se bate frisca 300 ml, smantana 100 ml, si vanilie. Cand crema este aproape rece, se adauga cubuletele de portocale si amestecam usor pana se incorporeaza toata frisca.

Compozitia se imparte pentru cele doua foi de rulada. Se intinde uniform si se ruleaza cu ajutorul foii pe care s-a copt.

Se pun foile umplute pe o tava si se lasa la rece pentru min. 2 ore. Dupa acest timp se decoreaza cu frisca batuta (200 ml frisca, 100 ml smantana, 80 gr zahar, vanilie) si felii de portocale.

Se serveste rece.


Preluare: bucataria-romaneasca.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și