Rusia amenință Republica Moldova

Leonid Sluțki, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat, a criticat decizia Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova de a bloca respectivele site-uri rusești.

„Regimul (n.r.- președintelui Republicii Moldova) Maia Sandu se transformă într-o clonă ucraineană. Cetățeana României le impune moldovenilor cenzura și interzice partidele politice populare pentru care votează efectiv populația. Acesta a fost începutul domniei Guvernului post-Maidan din Ucraina. La ce s-a ajuns acum? Control extern și o țară distrusă”, a declarat oficialul rus.

Șeful SIS, Alexandru Musteața, anunțase luni că 21 de site-uri coordonate de ruși și alte 10 site-uri au fost blocate deoarece „conţinutul informaţiilor difuzate în spaţiul public în stare să genereze tensiuni ori conflicte sociale provenite de la autorităţile publice din statul aflat în conflict militar şi recunoscut drept stat agresor sau provenite de la persoanele fizice sau juridice incluse în listele de sancţiuni internaţionale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Canadei şi Norvegiei, pentru acţiuni ce au urmărit destabilizarea ordinii constituţionale din Republica Moldova sau pentru implicarea în acţiuni ce atentează la statalitatea şi integritatea teritorială a statului”.

La rândul său, președinta Maia Sandu a explicat că decizia vine să protejeze democrația din Republica Moldova.

„Face parte din răspunsul autorităților Republicii Moldova de a proteja statul și de a proteja democrația, în special, în această campanie electorală de încercările de interferență din partea Federației Ruse în procesul electoral din Republica Moldova”, a spus Maia Sandu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și