Ucraina neagă informațiile despre presupusa moarte a lui Wali, care a trecut prin diferite conflicte, din Afganistan până în Siria și Irak. Pe pagina de Facebook a soldaţilor care luptă pe frontul ucrainen fost postt un mesaj prin care se anunţă că Wali este în stare bună şi sănătos.

Wali, considerat cel mai bun lunetist din lume

Lunetistul canadian a răspuns apelului făcut de președintele ucrainean, care le-a cerut voluntarilor străini din toată lumea "să ne ajute țara în vremuri dificile". Trecerea frontierei a fost o experiență suprarealistă, chiar și pentru un fost soldat obișnuit cu imprevizibilitatea războiului pe câmpurile arse de soare din Kandahar.

Wali spune că el și alți trei foști soldați canadieni cu care a venit să lupte împotriva rușilor au fost întâmpinați cu îmbrățișări, strângeri de mână și steaguri de ucraineni, după ce au trecut granița.

Multe publicații pe internet, precum și articole de presă au transmis informaţii despre alăturarea lui Wali forțelor ucrainene. Pe pagina sa de Facebook „Torța și sabia”, poreclit „Wali”, indicase că a vizitat Ucraina pe 1 martie. Fost lunetist , a luptat în Afganistan cu Regimentul 22 Regal, apoi a plecat din proprie inițiativă în Siria și Irak pentru a se confrunta cu Statul Islamic alături de kurzi.

Datorită acestor operațiuni, și a mediatizării pe care le face pe propriul site (a publicat două cărți și a făcut obiectul a două documentare), el capătă aura sa de cel mai bun lunetist, capabil să „ucidă un inamic la mai mult timp. de peste trei kilometri sau să omoare 40 de oameni pe zi, față de doar 7 pentru un lunetist mediu”,așa cum este transmis de canalul Nexta.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și