Noua aplicaţie, denumită Rossgram, va fi lansată pe data de 28 martie şi va veni cu funcţii suplimentare precum crowdfunding şi acces la o parte din conţinut.

"Partenerul meu Kirill Filimonov şi grupul nostru de dezvoltatori am decis să nu ratăm această oportunitate pentru a crea un echivalent rusesc al unei reţele sociale iubite de compatrioţii noştri", a scris Alexander Zobov, directorul de relaţii publice al iniţiativei, pe reţeaua socială VKontakte.

Luni, autoritatea de reglementare în sectorul comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a blocat accesul la aplicaţia Instagram, după ce proprietarul său, grupul american Meta Platforms, a anunţat săptămâna trecută exceptarea de la regulile privind suprimarea mesajelor ostile a celor referitoare la armata şi liderii ruşi.

Cum va arăta Rossgram

Potrivit unei fotografii postate de Alexander Zobov pe reţeaua socială VKontakte, schema de culoare şi layout-ul aplicaţiei ”Rossgram” vor fi similare cu cele ale Instagram.

În ultimele luni, Rusia a început să îşi dezvolte propria sa tehnologie, un exemplu fiind smartphone-urile AYYA T1 produse de conglomeratul de stat Rostec. De asemenea, în luna noiembrie a anului trecut Gazprom Media a lansat Yappy, o versiune rusească a platformei TikTok.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și