Inca inainte de inceperea sezonului de pescuit, reprezentantii asociatiilor de profil au facut pregatirile necesare. Astfel, cei de la Asociatia Vidra au populat cu 1.500 de kilograme de crap raurile de pe Iza, Somes si Lapus. O alta actiune de populare e vizata pentru toamna acestui an cand vor fi aduse 1.500 de kilograme de caras, dar si sute de bucati de salau. Asa ca acum pescarii se pot bucura din plin de redeschiderea sezonului de pescuit.

"Se poate pescui pe toate raurile de ses, pe Lapus, Somes, Tisa, pe Iza, inclusiv pe apele de frontiera. Se poate prinde orice specie de peste. Pescarii trebuie sa aiba grija la dimensiunile minime admise pe care le gasesc in carnetele de membru. Sa aiba grija, pentru ca vom merge in control, impreuna cu reprezentantul ANPA, Jandarmeria si Politia, sa nu se captureze peste dimensiune", a declarat presedintele Asociatiei Vidra, Cristian Bejan.

Pescarii sunt sfatuiti sa respecte normele legale, altfel risca sa se aleaga cu amenzi drastice sau chiar cu dosar penal. "Risca amenzi de la 300 la 600 de lei, in functie de gravitatea situatiei: pescuitul cu mai mult de patru bete, mai mult de doua carlige pe un bat, capturarea mai mult de 5 kg de peste pe zi", a mai spus Cristian Bejan.

Pentru a putea pescui, e obligatoriu ca pescarii sa aiba permis de la Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura si sa-si fi achitat taxa de acces in zona. Taxele au ramas nemodificate fata de anii trecuti, respectiv 30 de lei pentru permisul ANPA, 10 lei pentru copii si studenti, iar pentru pensionari este gratuit. Taxa de acces pentru fiecare membru pescar este de 20 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și