Desființat în martie 2011, Institutul Inimii a fost reorganizat, în 2012, în centru de boli cardiovasculare şi transplant, structură fără personalitate juridică, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. În aceste condiții, centrul nu a beneficiat însă de resursele sau personalul necesar desfășurării activității de transplant.

Pe 12 iunie 2013, Consiliul Județean Mureș a încuviințat stabilirea sediului Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) în imobilul Spitalului Clinic Județean de Urgență, fără ca acesta să aibă încă personalitate juridică.

În ședința de ieri a Executivului a fost adoptată hotărârea prin care clinica primește personalitate juridică, ceea ce îi permite să îşi reia funcționarea independent de Spitalul Județean Mureș.

„Am informat Guvernul că, la începutul lunii octombrie, se vor relua transplanturile. Până atunci, trebuie să ne organizăm şi să creăm toate condițiile necesare pentru funcționarea în bune condiții a institutului. Fondurile necesare vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Sănătății”, a declarat Eugen Nicolăescu, citat de mediafax.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și