Timp de o oră, iubitorii de carte adunaţi in parc au incercat să traga atenţia trecătorilor asupra faptului că lectura poate fi oriunde şi oricând un mod de relaxare, de destindere, prin intermediul căruia ne dezvoltăm capacitatea de comunicare, de gandire şi totodata ne imbogăţim cunoştinţele.
In ciuda faptului că doar un număr mic de persoane au răspuns invitaţiei facute de Sighet Online si s-au prezentat in parc pentru a-şi arata pasiune pentru lectură, cu toţii ar trebuii să conştientizăm ca personajele întâlnite în cărţi şi faptele lor îl transpun pe cititor într-o lume reală sau imaginară în care şi el, cititorul, participă cu gândul, în lumea cărţilor oferind răspuns la orice întrebare. O carte citită bine te trimite la altele şi te invită la studiu, la cercetare pentru descoperirea de noi adevăruri – activitate permanentă ce stă la baza unei culturi generale trainice.
Am fost surprinşi sa vedem, printre cei adunaţi astăzi, copii care de-abia reuşesc sa lege câteva cuvinte, dar care au fost invăţaţi ca lectura nu ar trebuii să fie inlocuită cu alte mijloace de destindere , mult mai accesibile,cum ar fii vizionarea unui film sau utilizarea internetului .
Sperăm ca sâmbata viitoare, când această activitate va fi reluată impreună cu organizatorii, cei atraşi de lectură să fie prezeţi in număr mult mai mare, pentru a reuşii să mobilizăm lumea şi să arătăm ca cititul nu trebuie să fie o ruşine. Prin urmare, dragi cititori, citiţi cu drag, dar şi cu mandrie, pentru că prin lectura voastră contribuiţi nu doar la o creştere personală, ci şi la cea a creaţiei literare. Şi pentru că totul este de fapt o serie de interdependenţe, putem spune că citind contribuiţi la o creştere globală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și