"În astfel de situaţii, mulţi oameni se arată a fi trădători şi pleacă ei înşişi din viaţa noastră. Unii demisionează, alţii părăsesc ţara. Este o purificare. Alţii încalcă legea şi sunt pedepsiţi pe baza legii", a explicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Un număr nedeterminat, dar important de ruşi au părăsit Rusia în ultimele trei săptămâni din cauza înăspririi controlului de către Moscova de la începutul invaziei din Ucraina la 24 februarie.

"Însă mulţi oameni vor cu adevărat să îl susţină pe preşedintele nostru. Este o majoritate zdrobitoare", a spus el.

Într-un discurs ofensiv susţinut în faţa guvernului său şi transmis la televiziune, preşedintele Vladimir Putin şi-a apărat cu fermitate miercuri operaţiunea militară din Ucraina şi a comparat Occidentul şi sancţiunile acestuia împotriva Rusiei cu acţiunile naziştilor în Al Doilea Război Mondial.

Potrivit liderului de la Kremlin, "imperiul minciunilor" constituit de ţările, media şi reţelele sociale occidentale vrea să se bazeze "pe o coloană a cincea de trădători naţionali" pentru a-şi atinge obiectivele lor anti-ruseşti.

"Fiecare popor, şi în special poporul rus, va fi întotdeauna capabil să recunoască canaliile şi trădătorii şi să-i scuipe cum scupi o muscă ce ţi-a intrat în gură", a avertizat Putin.

"Sunt sigur că o astfel de autopurificare reală şi necesară a societăţii nu va face decât să ne întărească ţara", a mai spus el.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și