Microbuzul, care avea la bord 24 de copii şi se îndrepta spre o şcoală privată din Gujrat, un oraş mic din provincia Pendjab, la aproximativ 110 kilometri nord de capitala provincială Lahore, a luat foc instantaneu, a declarat comandantul poliţiei locale, Dar Ali Khattak.
”Vehiculul a luat foc în timp ce copiii se aflau la numai câţiva kilometri de şcoală”, a adăugat Dar Ali Khattak, care a deplâns moartea a cel puţin 16 elevi, cu vârste între 5 şi 15 ani, şi a profesoarei care îi însoţea. Cinci copii au fost răniţi grav şi transportaţi de urgenţă la spital, potrivit unor surse medicale.
Incendiul ar fi fost cauzat de o scânteie produsă în momentul în care şoferul vehiculului schimba sursa de carburant, trecând de la gaz natural la benzină, a precizat comandantul poliţiei.
În Pakistan, numeroase vehicule sunt alimentate cu benzină şi gaz natural comprimat (CNG), carburant utilizat pentru maşini mici, taxiuri şi autobuze. Numeroase vehicule au fost transformate pentru a se adapta la acest carburant.
Potrivit unui alt responsabil al poliţiei din Gujrat, şoferul autobuzului ar fi fugit după acest accident. Premierul interimar, Mir Hazar Khan Khoso, s-a declarat ”cutremurat” de acest ”accident tragic”. Pakistanul are unul dintre cele mai tragice bilanţuri ale accidentelor rutiere din lume din cauza stării infrastructurilor sale, a lipsei de întreţinere a vehiculelor şi a imprudenţei unor şoferi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și