Ingrediente:
(pentru 3-4 persoane)

250 de grame de salata verde sau asortata dupa preferinta fiecaruia (radicchio, ruccola, iceberg etc.)
300 de grame de piept de pui
150 de grame de morcov ras
150 de grame de telina rasa
150 de grame de mar ras
1 lamaie
40 de ml. de ulei de masline extravirgin
50 -60 de ml. de iaurt
50 de grame de parmezan razuit
1 catel de usturoi
cateva rosioare cherry (sau o rosie mare taiata in felii)
optional: felii de toast sau crutoane, parmezan razuit pentru presarat
sare si piper dupa gust
branza feta dupa gust

Peparare:

Cele trei felii de piept de pui pentru cei trei meseni, se pregatesc ca si pentru snitel.Marul, telina si morcovul ras se amesteca cu zeama de la 1/2 de lamaie.Se adauga peste legumele rase iaurtul si daca se doreste un strop de sare si se amesteca bine.

Se pragateste un dressing mixand la robot usturoiul, parmezanul razuit si uleiul de masline; dupa ce se omogenizeaza bine, devenind ca o pasta, se dilueaza cu zeama de lamaie ramasa (o jumatate).

Se impart verdeturile rupte in bucati in boluri potrivite pentru salata si se stropesc cu jumatate din dressingul cu parmezan si usturoi si puteti adauga branza feta peste dupa gust.

Deasupra de verdeturi se aseaza un strat din radacinoasele razuite, impartind in mod egal intre cele 3 boluri. Se pune deasupra pieptul de pui taiat in felii si rosioarele si se stropeste cu dressingul ramas. Cam atat! Dupa preferinta, se poate manca salata cu felii de toast prajite.

Pofta buna !!!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și